In 2009 hebben verschillende overheden in samenwerking met Convention on the International Trade in Endangered Species of Wild Flora and Fauna (CITES) de vangst, import op en export van de wilde steur verboden. Toch heeft Persian Caviar hierop weten te anticiperen met de opkomende kwaliteit van kaviaar uit de kwekerijen. Door deze samenloop van nieuwe wetgeving en de opkomende kwaliteit van kweekkaviaar verkoopt Persian Caviar vanaf 2009 enkel kweekkaviaar.

Ondanks dat de kweek in China wordt gedaan, houdt kaviaarkenner Akef van Persian Caviar de kwaliteit nauwlettend in de gaten. Dit proces begint al vanaf stap één, waarbij hij de steuren (door)selecteert. Op dat moment zijn wij eigendomshouder van deze levende fossiel.

In stap twee houdt dhr. Akef de kwaliteit van de omgeving; het Duizendeilandenmeer in China nauwlettend in de gaten. Deze open lucht of outdoorkwekerij bootst de oorspronkelijke habitat van de steuren, de Kaspische Zee, tot bijna honderd procent na. Hierdoor hebben de steuren toegang tot alle natuurlijke bronnen, zoals ze van nature gewend zijn.