Over Persian Caviar

Persian Caviar is opgericht door Hossein Akef. Als kleine jongen, geboren in Teheran, is het zijn droom geweest ooit met kaviaar te werken. Met dit als doel voor ogen studeerde hij af in International Business.

In het jaar 2004 begon Hossein met het verwezenlijken van zijn droom en was de oprichting van het familiebedrijf Persian Caviar een feit. Inmiddels mag Hossein Akef zichzelf tot een van de weinige wereldwijde kaviaarkenners rekenen …

Onze kaviaar gaat de hele wereld over, maar bovenal in de richting van Nederland, België, Duitsland, Tsjechië, Frankrijk, Zwitserland en Zweden.

Desalniettemin, is kaviaar in het huidige tijdsbeeld uitgegroeid tot een luxe delicatesse. Kaviaar eet men uit het blik, van de hand of uit de koeler. Desgewenst kan men ook toast of blini’s (een dun pannenkoekrondje van boekweitmeel) gebruiken.

Echter alvorens kaviaar genuttigd wordt, wordt vodka gedronken. Wanneer de vodka de smaakpapillen heeft geneutraliseerd laat de kaviaar zich nog beter combineren met een mooi glas droge witte of lichtmousserende wijn.

Om niet te vergeten

De steur wordt zeldzamer en hierdoor word de echte kaviaar nog duurder. De steur staat inmiddels op de lijst van bedreigde diersoorten. Vervuiling, smokkelaars en illegale vangsten zijn hiervan de belangrijkste oorzaak. CITES is een internationale conventie die de handel in bedreigde dier- en plantensoorten controleert.

CITES heeft regels opgesteld en afspraken gemaakt met de betrokken landen omtrent vangst en controle. De legale import en export van kaviaar is gereguleerd via CITES. Vanzelfsprekend voert Persian Caviar dit CITES keurmerk.

Tot slot….

Namens Persian Caviar hoop ik dat we u meer inzicht hebben verschaft in de wereld van de kaviaar en dat onze delicatessen u aaspreken!

Service en kwaliteit zijn onze belangrijkste speerpunten. Persian Caviar is dé exclusieve importeur van kaviaar in Europa en tevens E.G. en CITES-erkend. Persian Caviar handelt dan ook volgens de wettelijke HACCP-normen.

Onze delicatessen importeren wij rechtstreeks uit het land can herkomst waardoor Persian Caviar de hoogwaardige kwaliteit en versheid kan garanderen. Onze producten bezorgen wij op een vertrouwelijke manier, zodat we zeker weten dat zij u op de juiste wijze bereiken. Zodat u de kwaliteit krijgt, die u van ons mag verwachten…

Vanzelfsprekend nodig ik u van harte uit om Persian Caviar aan het Gevers Deynootweg 57e te Scheveningen persoonlijk te bezoeken! Mocht u niet in de gelegenheid zijn, neemt u dan toch contact met ons op, zodat wij u kunnen informeren over uw dichtstbijzijnde wederverkoper in uw land of regio.