Corona Oppepper Starter Pack

Persian Caviar heeft een zorgvuldig hoogstaand pakket samengesteld, die ook nog eens ontzettend gezond is. Naast dat dit pakket gezond is, is het ook nog eens verrukkelijk. De combinatie van gezond en verrukkelijk zal hopelijk zorgen voor een flinke oppepper die u in deze ongebruikelijke tijden extra kan gebruiken.

Wat zit er in het COS-Pack?

  • 10 gram Osciëtra kaviaar
  • 1x Parelmoer Lepel
  • 240 gram +/- wilde Argentijnse Gamba’s
  • 60 gram +/- gerookte Royal Class zalm
  • 15 stuks Blini’s
  • 150 gram +/- Witte Asperges (Het Witte Goud)
  • 50 ml GLVodka – Caviar Vodka
  • 200 ml Witte wijn
Bestel direct

Wat kunt u hiermee klaarmaken?

Wij hebben twee overheerlijke recepten die u met de COS-pack kan klaarmaken. Deze recepten zijn door niemand minder dan 2 Michelin-sterren chef Onno Kokmeijer samengesteld. Hiervoor zijn wij hem zeer dankbaar en kunnen wij van Persian Caviar u wederom voorzien van het allerbeste!

Waarom deze producten?

De producten zijn geselecteerd op basis van uiteraard een vanzelfsprekend hoogstaand kwaliteit die wij u ten alle tijden bieden, maar ook omdat uw lichaam een flinke oppepper van de producten krijgt die het extra verdient in deze tijden. Denk aan de omega 3 die u binnenkrijgt van de kaviaar, gerookte zalm en de gamba’s. Kaviaar is namelijk ook goed voor zink en selenium. Dit zijn stoffen die meehelpen aan de boost van de bloedcel productie, die hebben een bijdrage in het gevecht tegen virussen en bacteriën. Gerookte zalm is naast de omega-3 ook goed voor de aanvulling van eiwitten die ons lichaam nodig heeft. Gamba’s zijn op hun beurt weer goed voor een hoge dosis vitamine B12, seleen, jodium en fosfor. En niet te vergeten zijn de Witte Asperges van Hollandse bodem die dit gerecht compleet maken. Het witte goud is goed voor vrijwel het gehele lichaam, met vitamines als vitamine K. vitamine C, vitamine B1, B2, vitamine E en foliumzuur (vitamine B11).

Recepten

Salade van witte asperges en avocado met royal class zalm, kaviaar vodka mayonaise en Osciëtra kaviaar

  • 10 gram Osciëtra kaviaar
  • 60 gr gerookte royal class zalm

* Witte asperge

  • 150 gr witte asperges

Schil met behulp van  een dunschiller de asperge en snij ongeveer 2 cm van de onderkant af. Vervolgens met dezelfde dunschiller gaan we linten schillen door een gelijkmatige beweging vanaf onderkant naar de kop te doen.

* Avocado
Maak de avocado schoon en snij deze in dunne plakken.

* Mayonaise

  • 15 ml vodka
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels crème fraîche

Meng met behulp van van een vork de mayonaise met de vodka en de crème fraîche.

* Dressing

  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel fijne mosterd
  • 1 hardgekookt ei
  • olijfolie extra verge
  • bieslook
  • peper en zout

Meng met een garde de citroensap en de mosterd tot een lobbige dressing door straalsgewijs de olijfolie toe te voegen. Vervolgens de fijngehakte ei en de bieslook toevoegen. Breng op smaak met peper en zout.

Opmaak

Smeer de mayonaise dun op het bord in een rondje. Dit vervolgens bedekken met de dungesneden avocado, deze weer bedekken met de gerookte zalm.
Dan de linten van de witte asperges mengen met de dressing en in het midden verdelen van het gerecht verdeel als laatste nog wat dressing met ei en bieslook over het gerecht. Vervolgens op de asperge de Osciëtra kaviaar scheppen met de parelmoer-lepel.

Maaltijdsoep van witte asperges, wilde gamba’s
Croutons van blini’s en Osciëtra kaviaar.

  • 10 gram Osciëtra kaviaar
  • 240 gr wilde Argentijnse gamba’s
  • 150 gr witte asperges
    2 st middelgrote aardappel
  • 75 ml witte wijn

* Crème soep

  • 150 gr witte asperge
  • 1 liter water
  • 1 tablet groentebouillon
  • 50 gram roomboter
  • 100 gram slagroom
  • 50 gram crème fraîche
  • nootmuskaat
  • zout

Schil de asperges met behulp van een dunschiller en snij 2 cm van de onderkant af. Kook de schillen en de onderkanten met 1 liter water gedurende 15minuten. Vervolgens het geheel zeven door een fijne zeef op de geschilde asperge met het bouillontablet. Breng het geheel weer aan de kook en laat de asperge 1 minuut doorkoken om vervolgens de pan van het vuur te halen. Laat de asperges voor 15minuten afkoelen in zijn eigenvocht. Vervolgens de kopjes van de asperges afsnijden en de rest met een gedeelte van het kookvocht doordraaien in een keukenmachine of mixer tot een gladde massa. Wrijf de massa door een fijne zeef en breng op smaak met de slagroom, roomboter en de crème fraîche. Breng op smaak met eventueel zout en nootmuskaat.

* Aardappel
snij de aardappel in grove stukken met schil en kook deze in water met zout gaar.

* Wilde gamba’s

    • 240 gr wilde gamba’s
    • 3 st bosui
    • 75 ml witte wijn
    • 1 eetlepel kappertjes
    • bieslook
    • olijfolie
    • peper en zout

Bak de gamba’s tezamen met de gesneden bosui in de hete olijfolie en blus het geheel af met de witte wijn. Als de witte wijn verdampt is voeg je de kappertjes, gekookte aardappel, asperge koppen en bieslook toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

* Croutons van blini’s
Snijd de blini’s in gelijkmatige blokjes en plaats deze in de oven van 150 graden gedurende 5 minuten.

Opmaak

Schep de aspergesoep in een diep bord. Verdeel de gamba’s, aardappel, bosui en kappertjes over de soep. Als laatste de asperge koppen rechtop zetten en de Osciëtra kaviaar hierover verdelen.