Bij de eerste zonnestralen vinden de Iraanse vissers van Shilat hun weg naar ‘s werelds grootste binnenzee met een kustlijn van ongeveer 7.000 kilometer; de Kaspische zee. In alle stilte gooien zij hun netten uit. De stilte blijft, het is wachten op de vangst. De steuren worden gevangen op een diepte van tien tot twintig meter. De vangst wordt aan land gebracht via de nabijgelegen overslagstations.

In de houten gebouwen boven het water wordt de vangst door kaviaarmeesters verwerkt. Dit alles met de grootste aandacht voor perfectie en hygiëne. De kaviaar wordt verwerkt en gezouten volgens eeuwenoude familietraditie.

Om de hoge kwaliteit te garanderen wordt de kaviaar uit de vis genomen, verwerkt en verpakt in minder dan negen minuten. Versheid, kwaliteit, en hygiëne bepalen welke kwaliteitswaardering de kaviaar mee krijgt. De habitat van de steuren, gestroomlijnde verwerking, het strak geplande transport en de juiste opslag van de kaviaar staan in Iran onder strenge gemeenschappelijke controle.